WARSZTATY PINK i SAVILLS: ZMIANY W PRAWIE KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ I MEGAUSTAWIE [1PAŹDZIERNIKA 2024]

ZMIANY W PRAWIE KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ I MEGAUSTAWIE

KORZYŚCI I ZAGROŻENIA WYNIKAJĄCE Z NOWELIZACJI PRAWA
DLA WŁAŚCICIELI I ZARZĄDCÓW NIERUCHOMOŚCI KOMERCYJNYCH

WYDARZENIE ORGANIZOWANE W TRYBIE ON-LINE
1 PAŹDZIERNIKA 2024 godz. 10:00 – 11:30

Kolejne zmiany prawne dotyczące właścicieli budynków komercyjnych w obszarze regulującym dostęp przedsiębiorców telekomunikacyjnych do nieruchomości, w tym do budynku i znajdującej się w nim infrastruktury i instalacji telekomunikacyjnej regulowanych w ustawodawstwie polskim tj. w ustawie z dnia 7 maja 2010 roku o wspieraniu rozwoju usług i sieci telekomunikacyjnych tj. z dnia 2 kwietnia 2024 r. (Dz.U. z 2024 r. poz. 604) zwana powszechnie „Megaustawa” oraz w nowym Prawie Komunikacji Elektronicznej.

Jaki wpływ na regulacje dostępu będzie miało Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2024/1309 z 9 kwietnia 2024 roku w sprawie środków mających na celu zmniejszenie kosztów wdrażania gigabitowych sieci łączności elektronicznej, zmieniające rozporządzenie (UE) 2015/2120 i uchylające dyrektywę 2014/61/UE (akt w sprawie infrastruktury gigabitowej – Gigabit Infrastructure Act, dalej „GIA”)?

Spotkanie online jest bezpłatne dla reprezentantów firm członkowskich Stowarzyszenia PINK. Dla pozostałych uczestników opłata za udział w wydarzeniu to 350,00 PLN + VAT.

Link do rejestracji na wydarzenie: HERE