WEBINAR PINK i RICS: Wpływ ESG na praktykę wyceny nieruchomości [28 czerwca 2023]

Zapraszamy na wydarzenie on-line “WPŁYW ESG NA PRAKTYKĘ WYCENY NIERUCHOMOŚCI”, które odbędzie się 28 czerwca 2023 roku o godz. 10:00. Webinar będzie w języku polskim/angielskim (tłumaczony symultanicznie).

Polskie regulacje dotyczące wyceny Nieruchomości nie zmieniły się ostatnio, RICS I Tegova pracują nad nowymi regulacjami. Jednak rosną wymagania Klientów rzeczoznawców: deweloperów, inwestorów i banków finansujących w zakresie  odniesienia się do wymogów w ESG w wycenie.  Jakie nowe regulacje będą wprowadzone?  Jak rzeczoznawcy radzą sobie z ta nowa sytuacja? Odpowiemy na te i  inne pytania związane z ESG w wycenie w trakcie naszego panelu.

W tematykę webinaru wprowadzi nas Agnieszka Hryniewiecka-Jachowicz MRICS Członek Zarządu PINK, Licensed Valuer. Następnie przedstawiciele RICS – Anna Orcsik, Strategic Partnerships Europe, Public Affairs CEE i Ben Elder FRICS, Head of Professional Practice, Valuation and Advisory – przedstawią obecne i planowane regulacje RICS w tym obszarze, natomiast Małgorzata Kosińska – Przewodnicząca  Mazowieckiego Stowarzyszenia Rzeczoznawców Majątkowych odniesie się do regulacji TEGOVA. Andrea Carpenter, reprezentująca ULI Europe, zaprezentuje Projekt CChange and Transition Risk Assessment Guidelines, raport przedstawiający standardowe podejście do oceny i ujawniania ryzyka związanego z transformacją klimatyczną w ramach wyceny nieruchomości.

Monika Debska – Pastakia FRICS MRTPI  Managing Partner  PADMO Group |  RICS Civil Commercial Mediator poprowadzi dyskusję z ekspertami:

• Ben Elder FRICS – Head of Professional Practice | Valuation and Advisory | RICS
  • Anna Orcsik – Strategic Partnerships Europe, Public Affairs CEE | RICS
  • Andrea Carpenter – Co-Founder and Director | Diversity Talks in Real Estate/ULI Europe
  • Małgorzata Kosińska – Przewodnicząca | Licensed Valuer | Mazowieckie Stowarzyszenie Rzeczoznawców Majątkowych
  • Marta Woźniak MRICS – Associate Director | Valuation & Advisory Services | Licensed Valuer | RICS Registered Valuer  |  CBRE
  • Ilona OtokaSenior ESG Consultant | Strategic Consulting & Research | Licensed Valuer | Cushman & Wakefield
  • Anna Baran MRICS – Head of Valuation | Licensed Valuer | G City Europe
  • Aleksandra Noworyta – ESG Director | EPP
  • Bartosz Silczak – Menedżer Zespołu Analiz Ryzyka ESG | Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK)

BIO prelegentów: TUTAJ

Webinarium jest bezpłatne dla reprezentantów i gości specjalnych firm członkowskich RICS i Stowarzyszenia PINK. Zniżka w wysokości 50% przysługuje członkom MSRM, ULI Poland, PRCH i PLGBC. Dla pozostałych uczestników opłata za udział w wydarzeniu to 300,00 PLN + VAT (faktury proforma będą wystawiane od 19 czerwca br.).

LINK do REJESTRACJI

Link do wydarzenia będzie udostępniany uprawnionym osobom od 27 czerwca br.